JURNAL DE LITIGANT – EPISODUL 4. #ZIUA9 – BIROU DE STARE DE URGENȚĂ CU VEDERE REZIDENȚIALO-RETAILO-INDUSTRIALĂ. ZI NORMALĂ VS. ZI PE TIMP DE PANDEMIE – ANALIZĂ SWOT.

Marți, 25 martie 2020. A noua zi de stat acasă (excepție făcând scurtele deplasări la instanță pentru deservirea cauzelor urgente neexceptate nici de Decretul Președintelui Republicii nr. 195/2020). Zilele trecute urmărind blogul unui medic pe care îl apreciez în mod deosebit, am aflat/mi s-a confirmat că Soarele este cel mai bun dezinfectant, așa că de la primele raze apărute azi, mi-am mutat laptopul si ultimele normative imprimate pe terasă. În timp ce concepeam un punct de vedere față de o contestație privind durata procesului penal – art. 4881 și urm. C.proc.pen., am avut în față peisajul din poza de mai jos. Am luat degetele de pe taste și am căzut pe gânduri. Am stat, am analizat și am cugetat la următoarele:

  • Răul este un sanitar al vieții, care ne arată că undeva greșim, drept care vine ca un semnal de alarmă, ca un red flag menit să ne oprească pentru că suntem pe drumul greșit.
  • La fel ca în numismatică, orice împrejurare din viața pământească are și avers și revers.
  • Nimic nu e perpetuu: nici răul, nici binele, totul este trecător.
  • Nu natura are nevoie de NOI oamenii, ci NOI oamenii avem nevoie de EA.
  • Mi-am adus aminte de un BANC DUR. Zice-se că la un moment s-au întâlnit două planete. Cea energică și plină de vibe pozitiv o înrebă pe cea necăjita: „Ce faci, sora mea galactică, ce s-a întâmplat? Arăți foarte rău”. Celalată îi răspunse: „Mă simt rău, mi-au ieșit niște oameni”. Prima o încurajă și-i spuse: „Stai liniștită. Am avut și eu și mi-au trecut ...”.

Așadar, ce pot spune în contextul dat este că trebuie să luam aminte, să fim calmi și înțelepți și să privim jumătatea plină a paharului. Răbdare, calm, speranță și spor în cele bune tuturor!

PS: Analiza SWOT a #statuluiacasa:

PPS1: Avantaj 1: Am înlocuit biroul din spațiul închis cu un birou sub cerul liber. Dezavantaj 1: am înlocuit display-ul 4k cu diagonala de 27 inch cu display-ul de 13 inch al laptopului.

PPS2: Avantaj 1: Am putut înlocui cafeaua cu un pahar de roșu dobrogean, întrucât nu mai sunt nevoit să șofez sau sa merg cu metroul. Dezavantaj 2: În primăvară explodândă, stând în casă nu mai văd frumusețile patriei live, ci doar în social media în postări de tip #throwback

PPS 3: Avantaj 1: Nu mă mai trezesc la 6:30 AM, ci la 09:00 AM. Dezavantaj 2: nu mai simt puterea, freamătul și vibe-ul dimineții când ies din casă, ci doar mă trezesc pentru a mă ridica din pat pentru a merge în living, fie pentru a-mi lua telefonul de la încărcat, fie pentru a deschide TV-ul sau laptopul.

PPS4: În poza de mai jos, în centru prim plan secund am un felinar în care se vede luminița de la capătul tunelului. Eu chiar o văd. În centru plan secund e un pahar pe jumate plin de Fetească Neagră de Cobadin. Eu văd doar partea plină din acela. În centru prim mediu, pe un șervețel stă la bronzat case-ul telefonului meu după ce a fost îmbăiat în apă rece cu Dettol. În colțul dreapta sus, deasupra ventilatorului produs de conglomeratul japonez, în timp ce am surprins priveliștea ce m-a pironit pe gânduri, în ton cu ce simțeam și gândeam trecu un IVECO al Fan Courier pe care scria „ORIUNDE, CU PLĂCERE”.

Așa că pot spune:

  • Trăiesc și lucrez oriunde cu plăcere!
  • Respectați toate reglementările, inclusiv cele de ultimă oră ale autorităților statului român. Este pentru binele tuturor! Nu riscați nimic, nici pe voi, nici pe ceilalți! Aveți răbdare și credință! Totul va fi bine, indiferent de evoluția lucrurilor. #statiacasa #luaticeebundinasta #nuîngreunatimisiuneamedicilorsiafortelordeordine #fitiresponsabili #arataticavapasa
FĂ O PROGRAMARE

În caz că ai nevoie de asistență sau sfaturi specializate, te rugam nu ezita să ne contactezi.

Nume:

Telefon:

E-mail:

Spune-ne despre cazul tău: